Rhodoxis Fairy Tale

Met trots introduceer ik mijn nieuwe plantensoort welke de naam Rhodoxis x Fairy Tale met zich mee zal dragen. Fairy Tale ( Sprookje) genoemd omdat ik de plant in 2006 geweekt en ontdekt heb in een sprookjesachtige omgeving welke Efteling heet.

Deze soort heb ik gevonden in zaailingen van de plant Rhodohypoxis Hebron Cerise. De naam Rhodohypoxis  bleek niet goed te zijn waardoor we deze hebben aangepast in Rhodoxis, waarvan de Nederlandse naam Rapsterretjes is.

Doordat een van de zaailingen een zeer donkere kleur had heb ik deze plant geselecteerd, en heb deze enkele jaren gescheurd. omdat deze selectie ook nog zeer lang bloeide, en een  krachtige groei had, heb ik in 2010 samen met de firma Plantipp besloten om kwekersrecht op de plant aan te vragen.

Een eerste kennismaking met de Fairy Tale was er op foto  in februari 2014 op de IPM in Essen (Duitland.)

Juni 2014 is de plant live geïntroduceerd op de HTA National Plant Show in Engeland, waar de plant de bronzen medaille haalden in de categorie nieuwe vaste-planten.

Op de Four Oaks Trade Show 2014 behaalde de Rhodoxis Fairy tale de eerste prijs. Ingebracht door Eagle Plants Ltd  www.eagleplants.com  het bedrijf dat voor de Engelse markt de Fairy tale  kweekt.

Van 27 t/m 23 augustus heeft de Fairy Tale op het Plantarium in Boskoop zijn officiële bekendheid in Nederland krijgen.

De plant is kwekersrechtelijk beschermd onder nummer EU 20130831 .

Hopelijk zal de Rhodoxis x Fairy Tale in de toekomst zijn naam meer dan waarmaken, en voor veel plantenliefhebbers een sprookje zijn !

104

Nieuw in Nederland: Rhodoxis Fairy Tale.

Bekijk foto’s van de Rhodoxis Fairy Tale, klik voor een vergroting: